Thursday, May 13, 2010

Bon Appetit

   Amerikada helal Turk yemekleri yiyebiliyor olmak buyuk nimet ancak diger yandan da insan buyuk beklentilerle gittigi yerlerden agiz tadi ile ayrilsa tekrar gelelim diyebilse ne harika olurdu.
 Uzun zamandir disarda yemek yememistik. Guzel yemekleri olan favori mekanimiz yok henuz. Omega 3 ihtiyacimiz icin gittigimiz RedLobster disinda. 
Gecenlerde Facebook ta Meze Cafe nin sayfasini gordum. Tatilde oldugumuz icin gidip bi deneyelim dedik . Bizim evimize uzakligi yaklasik 45 dk. location olarak nezih bir semtte. Ic decorasyonuda gayet guzel burda restaurant ve cafe tarzi yerlerin Turkiye dekilerle kiyaslayinca cok pis ve ozensiz oldugunu dusunursek.
Henuz yeni acilan tam anlami ile acilisini gerceklestirmemis olan Meze de ilk yedigimiz yemekten genel olarak memnun kaldik. Ben ozellikle Adana Kebabina bayildim gercekten lezzetliydi. Iskenderide M nin tavsiyesi uzerine denedim fena degildi ama cokta iyi de degildi. Ahcilari cok kibar bi gencti kendi is yeriymis gibi ilgilendi bizimle. Son sakayida kasadaki cafe sahibi yapti :( biz turkler ne hikmetse yemeden once fiyatini sormayi ayip buluyoruz. Ancak bunun gerekli oldugunu bugun birkez daha anladik. Normalde menu kagidinda doner ve adana kebabi 5-6 $ civarindaydi biz tabakta isteyince bize bunun 3 katini charge ettiler . 55 $ odedik ki bu astronimik bi rakkam ki bu fiyatin icinde sadece 3 tabak vardi icecek ,salata, tatli gibi yiyecek ve icecekler dahil bile degil.  Turkiye de bu fiyata mukellef bi ziyafet cekilirdi hemde deniz manzarali mukemmel bi restaurantta.Tekrar Mezeye gidermiyiz bilinmez ama bir daha tabakta istemeyecegimiz kesin ekmek arasi yaptirmak hem daha hesapli hem daha doyurucu.
Bu turden zamanlarda her zaman aklima Cem Yilmazin son filminde(Yahsi Bati) gecen su soz gelir
"Ey Amerika sende bir ruyadan ibaretmissin."
Bu yaziyla kendimi tam bir Gourme gibi hissettim. Tecrubemi paylasmak istedim ki bizim yaptigimiz hatayi bi baskasida tekrar etmesin. Gitmeden once bana da fiyatlari arasinda inanilmaz farklar oldugu soylenseydi bugunku deneyimimiz daha lezzetli sonlanabilirdi eminim.

1 comment:

Elif Seval Toprak said...

Philly deyken gidilecek bir suru yer vardi,new jersey taraflarinda ozellikle...ama burada en fazla turk abilerin pizzacilari var.insan zaman zaman ihtiyac duyuyor ve ozluyor disari da yemek yemeyi.ama cebini yakmadan mutlu seklide ayrilmak cok onemli. o yuzden once afiyet olsun deyim,sonra da gecmis olsun...

Thursday, May 13, 2010

Bon Appetit

   Amerikada helal Turk yemekleri yiyebiliyor olmak buyuk nimet ancak diger yandan da insan buyuk beklentilerle gittigi yerlerden agiz tadi ile ayrilsa tekrar gelelim diyebilse ne harika olurdu.
 Uzun zamandir disarda yemek yememistik. Guzel yemekleri olan favori mekanimiz yok henuz. Omega 3 ihtiyacimiz icin gittigimiz RedLobster disinda. 
Gecenlerde Facebook ta Meze Cafe nin sayfasini gordum. Tatilde oldugumuz icin gidip bi deneyelim dedik . Bizim evimize uzakligi yaklasik 45 dk. location olarak nezih bir semtte. Ic decorasyonuda gayet guzel burda restaurant ve cafe tarzi yerlerin Turkiye dekilerle kiyaslayinca cok pis ve ozensiz oldugunu dusunursek.
Henuz yeni acilan tam anlami ile acilisini gerceklestirmemis olan Meze de ilk yedigimiz yemekten genel olarak memnun kaldik. Ben ozellikle Adana Kebabina bayildim gercekten lezzetliydi. Iskenderide M nin tavsiyesi uzerine denedim fena degildi ama cokta iyi de degildi. Ahcilari cok kibar bi gencti kendi is yeriymis gibi ilgilendi bizimle. Son sakayida kasadaki cafe sahibi yapti :( biz turkler ne hikmetse yemeden once fiyatini sormayi ayip buluyoruz. Ancak bunun gerekli oldugunu bugun birkez daha anladik. Normalde menu kagidinda doner ve adana kebabi 5-6 $ civarindaydi biz tabakta isteyince bize bunun 3 katini charge ettiler . 55 $ odedik ki bu astronimik bi rakkam ki bu fiyatin icinde sadece 3 tabak vardi icecek ,salata, tatli gibi yiyecek ve icecekler dahil bile degil.  Turkiye de bu fiyata mukellef bi ziyafet cekilirdi hemde deniz manzarali mukemmel bi restaurantta.Tekrar Mezeye gidermiyiz bilinmez ama bir daha tabakta istemeyecegimiz kesin ekmek arasi yaptirmak hem daha hesapli hem daha doyurucu.
Bu turden zamanlarda her zaman aklima Cem Yilmazin son filminde(Yahsi Bati) gecen su soz gelir
"Ey Amerika sende bir ruyadan ibaretmissin."
Bu yaziyla kendimi tam bir Gourme gibi hissettim. Tecrubemi paylasmak istedim ki bizim yaptigimiz hatayi bi baskasida tekrar etmesin. Gitmeden once bana da fiyatlari arasinda inanilmaz farklar oldugu soylenseydi bugunku deneyimimiz daha lezzetli sonlanabilirdi eminim.

1 comment:

Elif Seval Toprak said...

Philly deyken gidilecek bir suru yer vardi,new jersey taraflarinda ozellikle...ama burada en fazla turk abilerin pizzacilari var.insan zaman zaman ihtiyac duyuyor ve ozluyor disari da yemek yemeyi.ama cebini yakmadan mutlu seklide ayrilmak cok onemli. o yuzden once afiyet olsun deyim,sonra da gecmis olsun...